Blog

Yu Grupa/Blog /45 godina sa vama

45 godina sa vama

Jednostavno, sve što je vezano za ovaj koncert, ne samo od momenta kad su se ugasila svetla pa do poslednjih taktova pesme “Odlazim”, već uključujući i aktivnosti tokom promotivne kampanje, može da se slije u jednu reč – savršeno! Ili, što bi Žika Jelić, na svoj prepoznatljiv način rekao – fennnomenalno!

Koliko se bend potrudio da publici koju su sačinjavale sve generacije, od dece do onih koji su rasli sa dugovečnom grupom od početka, priredi, za specijalnu priliku, nesvakidašnji doživljaj, jasno je nagoveštavao sam početak koncerta. Uz uvodni glas, a koga bi drugog nego Zorana Modlija, bend je, na svoj osoben način najavio – Zoran Kostić Cane! Frontmen “Partibrejkersa” je nadahnuto nazvao “YU grupu” karijatidama našeg rokenrola, dodavši – “Da nije bilo njih, ne bi bilo ni nas”. A onda… Od čega početi? Fantastična set lista. Odličan zvuk. Bend uvežban – da ne može bolje. Za početak, publiku je zagrejao pesmama koje tek treba da se pojave na novom albumu. “Evo, stojim tu” beše broj jedan, a onda je krenula već čuvena “Panika”. Sa onakvim hukom koji je nosi – pravi koncertni razarač!

quote_mark

``Da nije bilo njih, ne bi bilo ni nas`` - Zoran Kostić Cane

Sjajno odabrani gosti obogatili su drugu polovinu koncerta koji je, naprosto, proleteo u dva i po sata. Veliki Radomir Mihailović Točak se pojavio na sceni sa svojim kompanjonom iz “Smaka” Zoranom Milanovićem, pa je tako ojačana postava, sa dve bas gitare, odsvirala “Zajdi, zajdi”. Otprašio je Točak sa Jelićima i Igorom Maleševićem i hit “YU grupe” – “Zaboravi”. Preostala dva gosta su bila rezervisana za bis. Dušan Kojić Koja je, nekarakteristično za njega, zasvirao gitaru u “Čudnoj šumi” koju je, sećamo se, davno obradio sa “Disciplinom kičme”, dok se Nikola Čuturilo Čutura, tekstopisac nekoliko velikih hitova “YU grupe”, pridružio u jednom od njih – kad se horski pevao “Mornar”.

https://www.youtube.com/watch?v=7KQumQa7hxc